Beleggingen

Spaarboekjes zijn vandaag niet langer de beste oplossing om je spaargeld te laten renderen. Door slim te beleggen, laat je je spaarcenten effectief meer opbrengen, zonder grote risico’s te nemen.

Beleggen is maatwerk. Finaid gaat steeds op zoek naar de beste beleggingen. We brengen je situatie in kaart, wegen verschillende mogelijkheden af en vergelijken fiscale optimalisaties bij financiële spelers in binnen- en buitenland, zoals in Luxemburg.

pexels-serpstat-572056-1.jpg

Samen veilig beleggen

Beleggen start altijd met een kennismakingsgesprek. We lichten onze werkwijze toe, bepalen je beleggersprofiel en stippelen financiële doelen op korte en lange termijn uit. Daarna gaan we voor jou aan de slag met een beleggingsplan op maat.

Van erfopvolging en vermogensstructuur tot financiële structuren, pensioenopbouw, enzovoort. Finaid garandeert aantrekkelijke beleggingen met een correct evenwicht tussen risico en rendement.

Veelgestelde vragen

Sparen of beleggen: wat is de beste keuze?

Zette je 20 jaar geleden € 1000 op een spaarboekje, dan krijg je daar nu ongeveer € 850 voor terug. Door kosten en inflatie verlies je dus koopkracht. Beleggingen bieden minder zekerheid, maar leveren wel een hoger rendement op. Daarom adviseert Finaid haar klanten om hun geld te beleggen.

Wat is een Luxemburgse levensverzekering?

Een Luxemburgse levensverzekering is een beleggingsconcept waarin de verzekeringsdekking gekoppeld wordt aan rendementsperspectieven zoals vermogensbeheer en successieplanning. Dit gebeurt via gepersonaliseerde beleggingsfondsen.

Wat zijn de voordelen van een Luxemburgse levensverzekering?

Een levensverzekeringscontract is een compleet vermogensinstrument. Je kan zelf kiezen wie je begunstigden zijn, waar zij recht op hebben en wanneer ze welk deel van het vermogen ontvangen. Zo hou je zelf de touwtjes in handen. Dit is de enige beleggingsformule waarmee je in geval van overlijden begunstigden kan bepalen, terwijl het kapitaal buiten de nalatenschap om wordt overgedragen.

Is het wel veilig om mijn geld in Luxemburg te beleggen?

Een beleggingsverzekering in Luxemburg houdt geen extra risico’s in. Als belegger geniet je zelfs van unieke zekerheden. Door de veiligheidsdriehoek blijft je vermogen gescheiden van dat van de verzekeringsmaatschappij en de beheerder. Bij een eventueel faillissement blijft jouw kapitaal dus buiten schot. Bovendien houdt de Luxemburgse toezichthouder een oogje in het zeil. Bij financiële moeilijkheden van de verzekeraar worden de rekeningen geblokkeerd en blijft je geld te allen tijde beschermd.

Starten met beleggen of nood aan onderbouwd en objectief advies?