Reconstitutiekredieten

Met een reconstitutiekrediet spreek je je pensioenkapitaal aan om je privévastgoed te financieren. Of het nu gaat om een nieuwe woning, de renovatie van je huis of een tweede verblijf in het binnen- of buitenland.

Als financieel adviseur gaat Finaid een stap verder dan traditionele banken. We zoeken naar een gunstig krediet voor jouw specifieke situatie. Met kennis van zaken, een persoonlijke aanpak en een toekomstgerichte oplossing.

Wat is een reconstitutiekrediet?

Een reconstitutiekrediet is een manier om te investeren in vastgoed via je pensioenplan. In deze kredietoplossing worden rente en kapitaal gesplitst. Via je vennootschap stort je regelmatig geld in je pensioenfonds. Zo bouw je kapitaal op om het vastgoed te financieren.

Je pensioenplan koppelen we aan een hypothecaire lening in bulletkrediet. Zo hoef je niet iedere maand een kapitaalaflossing te doen. Pas wanneer je contract de einddatum bereikt, betaal je het volledige bedrag in een keer, aan de hand van je opgebouwde kapitaal. De maandelijkse interesten betaal je intussen met je privévermogen.

Kom ik in aanmerking voor een reconstitutiekrediet?

Je komt in aanmerking voor een reconstitutiekrediet wanneer je

  • zelfstandig bent,
  • als zelfstandig bedrijfsleider werkt,
  • een vrij beroep uitoefent.

Veelgestelde vragen

Wat als ik vroegtijdig wil stoppen met werken of mijn zaak wil verkopen?

Het reconstitutiekrediet is een flexibel systeem, dat op elk moment stopgezet kan worden. Ben je niet langer zelfstandig? Dan stap je vlot en aan een lage prijs over naar een traditionele hypothecaire lening. De maandelijkse stortingen stoppen en het geleende kapitaal betaal je verder met je privévermogen.

Kan ik mijn vastgoed gescheiden houden van mijn zaak?

Zowel bij een klassiek krediet als bij een reconstitutiekrediet ben je privéeigenaar van je vastgoed. Je woning of verblijf is in geen enkel geval onderhevig aan bedrijfsrisico’s.

Kan ik het vastgoed opnieuw verkopen?

Dat kan. Wanneer je het pand verkoopt, betaal je de lening terug met de opbrengst hiervan. Het saldo is in dat geval voor jou.

Ik heb geen vennootschap, kan ik een beroep doen op een reconstitutiekrediet?

Op deze vraag bestaat geen eenduidig antwoord. Er bestaan namelijk al tal van varianten op het reconstitutiekrediet. Ook wanneer je geen vennootschap hebt, kan dit dus een voordelige kredietoplossing zijn.

Ik heb een vennootschap en een vennoot. Kan ik een reconstitutiekrediet aanvragen?

Dat is zeker mogelijk. Het vastgoed valt onder je eigen privévermogen en staat los van je vennoot. Voor de stortingen vanuit de vennootschap zoekt Finaid constructief mee naar een oplossing, waar alle partijen zich in kunnen vinden.

Ligt de rentevoet bij een reconstitutiekrediet hoger dan bij andere kredietoplossingen?

We merken dat een (eventueel) goedkopere interestvoet vaak misleidend werkt. Je moet kijken naar het totaalplaatje voor jouw unieke situatie. Voor bedrijfsleiders is het interessanter om € 1.000 af te betalen vanuit hun onderneming aan een iets hogere rentevoet, dan het bedrag af te lossen met privévermogen aan een gunstigere rentevoet.

Wil je meer weten over het reconstitutiekrediet? Maak een vrijblijvende afspraak.