Maak uw vastgoeddroom waar met een reconstitutiekrediet.

Bent u op zoek naar financiering voor uw vastgoedproject en overweegt u een krediet af te sluiten bij uw bank? Met een reconstitutiekrediet herfinanciert u uw huis, koopt of verbouwt u uw woning of tweede verblijf, of investeert u in een opbrengsteneigendom op een goedkopere en fiscaal gunstigere manier.

✔ Eén aanspraakpunt: persoonlijk maatwerk  
20 jaar ervaring in financiën en verzekeringen
✔ Betrouwbaar: Erkend Onafhankelijk Makelaar (FSMA)
 

Neem contact op voor advies bij uw situatie 

 ✔ En ontdek waarom onze klanten ons beoordelen met een 4,9 op Google!

Contact

Wat is een reconstitutiekrediet?

Met een reconstitutiekrediet schakelt u uw pensioenplan in om uw private vastgoeddroom te realiseren. We koppelen de hypothecaire lening voor uw aankoop of verbouwing aan het kapitaal uit uw aanvullend pensioen (IPT, VAPZ, RIZIV, POZ). Zo geniet u vandaag al van uw pensioenfonds van morgen. Bovendien is dit fiscaal voordelig door het gebruik van bruto geld uit uw zaak. Vertrouw op de expertise van Finaid voor een voorstel op maat.

Een hypothecaire lening in bulletkrediet

Met een reconstitutiekrediet sluiten we een hypotheek in bulletkrediet af. Hierbij betaalt u maandelijks enkel de rente vanuit uw privévermogen. Uw onderneming stort elke maand bruto geld in een pensioenplan. Aan uw pensioen betaalt u het kapitaal af met het opgebouwde kapitaal uit uw pensioenplan. Finaid analyseert met u en uw boekhouder uw huidige context. Zo hebben onze experts alle informatie nodig om u te adviseren over de beste oplossing. Bekijk waar wij u allemaal mee kunnen helpen. 

Voor elke vastgoeddroom

Bent u zelfstandige, vrije beroeper of ondernemer? Dan kan u een reconstitutiekrediet gebruiken voor:

  • de aankoop of herfinanciering van uw eigen woning
  • de aankoop van een tweede verblijf
  • de verbouwing van uw eigen woning
  • de investering in een opbrengsteneigendom

U kan hiermee vastgoed financieren in België en Europa.

Uw aanvullend pensioen brengt nu al op

Uw extralegaal pensioen nu al laten renderen? Mobiliseer uw pensioenkapitaal van later naar vandaag en geniet er nu al van. Het biedt niets dan voordelen.

  • lagere maandelijkse aflossingen
  • fiscaal voordelig door gebruik van bruto geld van uw onderneming
  • meer financiële slagkracht
  • minder eigen vermogen nodig
  • hefboomeffect op de waarde van uw privévastgoed

Significant financieel voordeel

“Een krediet waarbij mijn bedrijf wordt ingeschakeld voor het dragen van de lasten? Dat was een compleet vernieuwend concept voor me en iets waarvoor ik bij mijn bankinstelling niet terechtkon. Door het vertrouwen in Finaid haal ik meer uit mijn vermogen en geniet ik van een indrukwekkend financieel voordeel.”

Steven Van Den Brandt – Zaakvoerder Dakwerken Van Den Brandt

Contacteer ons

Uw vermogensbeheerder in het hart van Kampenhout en omstreken Ontdek de warme gastvrijheid van ons kantoor, gelegen in het hart van Kampenhout. Onze centrale ligging maakt ons gemakkelijk bereikbaar voor klanten uit omliggende gemeenten. 

Of u nu graag persoonlijk langskomt voor een gesprek over uw financiële doelen of liever telefonisch contact hebt, ons toegewijde team staat klaar om u te ondersteunen. Met een warm welkom en professioneel advies streven we ernaar om uw financiële toekomst te verzekeren, ongeacht waar u vandaan komt. Kom langs en ervaar onze gastvrijheid in Kampenhout, waar uw financieel welzijn onze prioriteit is.

Contact

Veelgestelde vragen

Wat als ik vroegtijdig wil stoppen met werken of mijn zaak wil verkopen?

Het reconstitutiekrediet is een flexibel systeem, dat op elk moment stopgezet kan worden. Ben je niet langer zelfstandig? Dan stap je vlot en aan een lage prijs over naar een traditionele hypothecaire lening. De maandelijkse stortingen stoppen en het geleende kapitaal betaal je verder met je privévermogen.

Kan ik mijn vastgoed gescheiden houden van mijn zaak?

Zowel bij een klassiek krediet als bij een reconstitutiekrediet ben je privéeigenaar van je vastgoed. Je woning of verblijf is in geen enkel geval onderhevig aan bedrijfsrisico’s.

Kan ik het vastgoed opnieuw verkopen?

Dat kan. Wanneer je het pand verkoopt, betaal je de lening terug met de opbrengst hiervan. Het saldo is in dat geval voor jou.

Ik heb geen vennootschap, kan ik een beroep doen op een reconstitutiekrediet?

Op deze vraag bestaat geen eenduidig antwoord. Er bestaan namelijk al tal van varianten op het reconstitutiekrediet. Ook wanneer je geen vennootschap hebt, kan dit dus een voordelige kredietoplossing zijn.

Ik heb een vennootschap en een vennoot. Kan ik een reconstitutiekrediet aanvragen?

Dat is zeker mogelijk. Het vastgoed valt onder je eigen privévermogen en staat los van je vennoot. Voor de stortingen vanuit de vennootschap zoekt Finaid constructief mee naar een oplossing, waar alle partijen zich in kunnen vinden.

Realiseer uw vastgoeddroom met Finaid aan uw zijde.