Successieplanning als fundament van uw vermogen

Wij streven naar gemoedsrust en comfort van onze klanten. Wat gebeurt er met uw vermogen na uw overlijden? Een ongemakkelijke vraag die u zich misschien liever pas in de toekomst stelt. Toch is het nuttig om nu al proactief aan de slag te gaan met successieplanning. Voor uw dierbaren, maar ook voor uzelf. Met de expertise van Finaid beschermt u uw vermogen vandaag en in de toekomst.

✔ Eén aanspraakpunt: persoonlijk maatwerk  
20 jaar ervaring in financiën en verzekeringen
✔ Betrouwbaar: Erkend Onafhankelijk Makelaar (FSMA)

Neem contact op voor advies bij uw situatie 

 ✔ En ontdek waarom onze klanten ons beoordelen met een 4,9 op Google!

Contact

Successierechten

Weloverwogen successieplanning betekent in eerste instantie het optimaliseren van de erfbelasting zodat uw nabestaanden minder successierechten betalen bij een erfenis. Bij Finaid nemen we niet alleen het fiscale aspect van uw nalatenschap onder de loep, maar kijken we ook naar het burgerrechtelijk aspect ervan. Zo beslist u wat en hoeveel naar wie gaat en hebt u steeds de touwtjes in handen van wat er met uw vermogen gebeurt.

Samen met ervaren externe specialisten brengt Finaid uw situatie haarfijn in beeld en geeft u passend en gericht advies. Met een doordachte aanpak en een plan op maat voor uw totale vermogen. Daarbij krijgt u een overzicht van uw huidige en de verbeterde toekomstige situatie op basis van onze bevindingen.

Of het nu gaat om uw roerend vermogen of uw onroerend vermogen, we nemen alle aspecten van uw financiële situatie mee in het verhaal voor een geoptimaliseerd fiscaal resultaat.

Stond u al stil bij uw vermogensplanning?​

  • Wat gebeurt er als ik zelf niet meer in staat ben om mijn vermogen te beheren?
  • Wie erft wat en heb ik daar vrede mee? Of wil ik liever andere dierbaren beschermen en hoe doe ik dit op een fiscaal gunstige manier?
  • Hoe kan ik de fiscale druk maximaal temperen?
  • Hoe kan ik in een nieuw samengesteld gezin mijn erfenis het best regelen, rekening houdende met kinderen uit een huidige en/of vorige relatie?
  • Is mijn huwelijkscontract of samenlevingscontract nog steeds up-to-date? En wat zijn de gevolgen op vlak van erfbelasting?
  • Kan ik mijn ene kind meer bevoordelen?
  • Hoe kan ik mijn vermogen “beschermen” tegen schoonkinderen, bijvoorbeeld na een relatiebreuk?
  • Hoe houd ik maximale controle over mijn vermogen na een schenking?
  • Hoe kan ik mijn vastgoed structureren zodat de overdracht naar mijn kinderen zo optimaal mogelijk gebeurt?

Wekken deze vragen uw interesse of zit u zelf met andere vragen? Neem vrijblijvend contact op en we overlopen samen uw specifieke situatie. U zal versteld staan van de vele mogelijkheden om uw nalatenschap te optimaliseren.

Uw successieplanning begint vandaag

Als particulier of ondernemer wil u het vermogen dat u opbouwde het liefst beschermen en in de familie houden. Met goed onderbouwde vermogensplanning vermijdt u onaangename verrassingen en creëert u gemoedsrust voor alle betrokkenen.

Is uw erfbelasting vandaag al geoptimaliseerd? Een schenking, huwelijkscontract of testament zijn niet de enige instrumenten om uw erfenis te regelen. Net zoals een schenking met voorbehoud van vruchtgebruik niet de enige of beste manier is om controle te behouden. U kan namelijk de volledige controle behouden en toch uw erfbelasting zo laag mogelijk houden.

Zo heeft Finaid nog tal van andere opties, specifiek voor uw situatie. Ongeacht wat u vandaag al geregeld hebt, wij zijn ervan overtuigd dat het beter kan en dat u zal versteld staan van het resultaat.

Bekijk waar wij u nog meer mee kunnen helpen.

Persoonlijk, gericht advies

“Ik wilde vrijwaren dat ons vermogen na een overlijden zo goed mogelijk binnen de familie blijft. Finaid voerde een grondige analyse uit van mijn dossier en kwam met gerichte oplossingen. Hun voorstellen waren nieuw voor me en een echte eyeopener. Ik ben zeer tevreden over onze samenwerking.”

Guy Paternotte – Garagehouder en zaakvoerder van GP Car Repair

Contacteer ons

Uw vermogensbeheerder in het hart van Kampenhout en omstreken Ontdek de warme gastvrijheid van ons kantoor, gelegen in het hart van Kampenhout. Onze centrale ligging maakt ons gemakkelijk bereikbaar voor klanten uit omliggende gemeenten. 

Of u nu graag persoonlijk langskomt voor een gesprek over uw financiële doelen of liever telefonisch contact hebt, ons toegewijde team staat klaar om u te ondersteunen. Met een warm welkom en professioneel advies streven we ernaar om uw financiële toekomst te verzekeren, ongeacht waar u vandaan komt. Kom langs en ervaar onze gastvrijheid in Kampenhout, waar uw financieel welzijn onze prioriteit is.

Contact