Spaargeld: 5 tips om er meer mee te doen
Wil je meer doen met je spaargeld? Lees dan hieronder verder!
Onderzoek toont aan dat een gebrek aan voldoende financiële kennis verklaart waarom vandaag vele starters op de arbeidsmarkt hun spaargeld nog niet beleggen. Zonder basiskennis over financiële concepten zoals risicodiversificatie, samengestelde rente en reëel rendement is de drempel vaak te hoog om te starten met beleggen. Informeer je vrijblijvend bij de specialisten van finaid.be.
Daarom moedigt Belgian Asset Managers Association (BEAMA) initiatieven aan om zoveel mogelijk jonge mensen te informeren over spaar- en beleggingsproducten en over de risico’s van deze producten. De kennis van financiële begrippen en de vaardigheden om deze kennis te gebruiken, zijn essentieel om goede beslissingen te nemen bij het beheer van spaargeld.
Spaargeld: brochure
BEAMA promoot actief de brochure “Beleggen voor een betere toekomst – 5 tips om meer te doen met je spaargeld”, een initiatief van European Fund and Asset Management Association- om jonge mensen op de arbeidsmarkt te informeren en te stimuleren om vroeg te starten met beleggen. Meer info over de brochure vind je via deze link Belgian Dutch INVESTING FOR A BETTER FUTURE (efama.org).
Deze brochure gaat dieper in op 5 tips:
- Hoe bepaal je je budget?
- Waarom begin je zo snel mogelijk met beleggen, ook al is het met een klein bedrag?
- Hoe leer ik risico’s inschatten?
- Waarom leg je niet al je eieren in één mandje?
- Hoe ga ik aan de slag?
You’ll never walk alone
Je staat er uiteraard niet alleen voor. De specialisten van Finaid.be kunnen je hierbij helpen. Want beleggen is zo een beetje als lopen. Iedereen kan het, het geheim is gewoon beginnen en volhouden. Maar om het vol te houden, moet je wel een schema, een ritme en een coach vinden die bij je passen. Finaid.be kan hier je coach zijn door:
- De technische uitleg op de productfiches in mensentaal te vertalen.
- Eens de beleggingen gestart zijn, je portefeuille of beleggingen in de gaten te houden. Dat is niet het geval wanneer je online of zonder beleggingsspecialist werkt. Zonder een adviseur bestaat dikwijls de neiging om niet meer na te denken over de investeringen en deze niet meer te veranderen, waardoor er dikwijls opportuniteiten gemist worden.
- Je regelmatig en proactief op de hoogte te houden van de economische omgeving en de prognoses van de specialisten ter zake. In volatiele beurstijden is een proactieve communicatie en opvolging zeer belangrijk. Zo wordt er vermeden dat er overhaaste en emotionele beslissingen genomen worden. De communicatie gebeurt via newsletters, persoonlijke gesprekken, video-conferenties enzovoort.
Voor meer info, contacteer ons kantoor via info@finaid.be of 016 63 00 38.
Bron: BEAMA-Febelfin
Nog vragen?
Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak.
Je zal ervan versteld staan wat we voor jou kunnen betekenen.