Veilige reis met je auto tijdens de wintermaanden.

Veilig en comfortabel de weg op met je (bedrijfs)wagen

Pak die 9 tips voor een veilige reis met je auto tijdens de wintermaanden. Het gure seizoen staat voor de deur. Dikwijls gaat dit gepaard met vrieskou met heel wat ongemakken voor je auto. Het is een goed idee om je voertuig winterklaar te maken. Het team van Finaid.be geeft je met veel plezier 9 tips voor een veilige reis met je auto tijdens de wintermaanden.

1.Batterij auto in goede staat

Bij lage temperaturen werkt de batterij van je auto minder goed. Bij vriesweer veroorzaakt een versleten batterij daarom al snel startproblemen. Voor de winter toeslaat, laat je dus best uw autobatterij controleren bij uw garage.

2.Voldoende koelvloeistof

Koelvloeistof beschermt de motor tegen bevriezing. Ga dus na of het koelvloeistofpeil niet onder het minimum gezakt is.

3.Ruitenwisservloeistof op peil

Ook het peil van de ruitenwisservloeistof kan je best controleren, want ’s winters gebruik je er meestal meer van. Als het heel koud is, kan deze vloeistof bevriezen op je voorruit en uw zicht beperken. Kies daarom voor ruitenwisservloeistof met antivries en neem deze fles mee als je langere ritten plant.

4.Denk aan winterbanden

Winterbanden verhogen je veiligheid bij nat weer en op besneeuwde of gladde wegen.

5.Banden in goede staat

Check regelmatig de spanning van je banden en de diepte van de profielen. De juiste bandenspanning vind je terug in de handleiding van je auto. De wettelijke minimumdiepte van zomerbanden bedraagt 1,6 mm, maar in de winter worden profielen van 3 tot 4 mm aangeraden. Banden met een afgesleten profieldiepte vergroten het risico op aquaplaning en verlengen je remafstand aanzienlijk.

6.IJskrabber en ruitenontdooier

Wegrijden met te weinig zicht is levensgevaarlijk. Met goed materiaal maak je snel en gemakkelijk uw autoruiten sneeuw- en ijsvrij. Leg daarom een ijskrabber en een busje ruitenontdooier vooraf klaar in je auto. Zowel je voor- en achterruit en de ruiten aan de zijkant je uw lampen moeten worden vrijgemaakt..

7.Start- en sleepkabels

Leg start- en sleepkabels in je auto. Zorg er wel voor dat ze geschikt zijn voor je auto. Ook een zaklamp is geen overbodige luxe.

8.Bereid je voor op de koude

In de winter is het soms wel even wachten op een bijstandsverlener. Leg daarom een extra deken, een warme winterjas of zelfs een paar extra winterschoenen in je auto. Neem ook wat te eten en te drinken mee en zorg ervoor dat je smartphone of gsm opgeladen is voor je vertrekt.

9.Controleer je verzekeringsdocumenten

Als laatste check op je lijstje is je verzekering van je auto of bedrijfsvoertuig. Regelt je mobiliteitsmanager van je bedrijf of je werkgever dit, dan ben je bij de gelukkigen. Doet die m/v dat niet of is er helemaal geen vlootbeheerder, dan moet je zelf aan de slag gaan. Een kleine controle voorkomt heel wat ongemakken wanneer de politie je aan de kant zet. Meteen kan je ook nagaan of je rijtaks is betaald want de inspecteurs van de Vlaamse Belastingdienst zijn ook op post langs de grote invalswegen van de Belgische wegen.

Contacteer je verzekeringsmakelaar om na te kijken in welke mate dat je verzekerd bent tegen pech langs de rijweg. Sommige pechverzekeringen komen enkel tussen na een ongeval.

We wensen je een veilige reis met je auto tijdens de wintermaanden!

Bron: P&V-groep 

Nog vragen?

Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak.
Je zal ervan versteld staan wat we voor jou kunnen betekenen.