VAPZ

Verzekeringen: ga voor kwaliteit en budget

De energieprijzen schieten door het dak. Het leven wordt alsmaar duurder. Heel wat burgers zijn dan ook verplicht om zuinig met hun budget om te springen. Dat geldt ook voor de verzekeringen. Hieronder lees je enkele tips van Finaid.be om je budget onder controle te houden zonder dat je moet inboeten op de kwaliteit van je verzekeringscontracten.

Wie weinig met de auto rijdt (bv. minder dan 4 tot 10 duizend kilometer per jaar) kan zijn autoverzekering aanpassen. Dat geldt zowel voor de burgerlijke aansprakelijkheids- als voor de omniumverzekering. Deze maategel bespaart je al enkele honderden euro’s op je verzekeringen.

Wie  een auto met een moto combineert, kan genieten mits voorwaarden van een aanzienlijke korting op de motorverzekering (tussen 50 en 70%).

Stel dat er tijdelijk teveel wagens in het gezin zijn én je kan er één missen, dan kan je een tijdelijke schorsing voor die wagen vragen. In die periode van schorsing betaal je ook geen verzekeringspremie.

Dubbele dekkingen uitschakelen

Misschien is het ook de gelegenheid om dubbele dekkingen uit te schakelen. Rechtsbijstand is er hier één voorbeeld van. Bijna in elke verzekeringspolis zit er een luik ‘rechtsbijstand’. Misschien is het een goed idee om al die aparte waarborgen in één globale polis rechtsbijstand te steken. In sommige gevallen is er nog een belastingvoordeel van 40% op de premie (max. belastingvoordeel van 124 euro).

Verzekeringen: niet te veel

Misschien ben je in de woonverzekering over verzekerd. Bijvoorbeeld. Je betaalt een premie voor je tuin, terwijl je er geen hebt.

Of je betaalt nog een omnium voor een oudere wagen (5 jaar en ouder). In dit geval is het misschien beter om van formule te veranderen en misschien een beperkte of kleine omniumverzekering (enkel brand, diefstal en natuurkrachten) af te sluiten.

Pensioensparen: kleinere storting of een jaartje overslaan

Je bent niet verplicht om het maximumbedrag (990 euro of 1270 euro) jaarlijks te storten. Je kan ook een lager bedrag storten zonder dat je belastingvoordeel verliest (30% of 25%). Ook mag je een jaartje overslaan zonder dat je op het einde van het contract niet meer kan genieten van een voordelig belastingtarief. Wel is het zo dat je in de loop van het contract minstens gedurende 10 jaar moet betaald hebben.

Een andere oplossing is om in plaats van een jaarlijkse storting, maandelijks te betalen. Zo kies je dat je uitgaven meer gespreid worden en vermijd je hoge facturen. Dat geldt uiteraard ook voor je andere verzekeringscontracten.

Wil je je verzekeringsbudget onder de loep nemen, aarzel zeker en vast niet om met ons kantoor contact op te nemen. 

Nog vragen?

Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak.
Je zal ervan versteld staan wat we voor jou kunnen betekenen.