pensioen en belastingen

Wat zijn de voordelen van een bulletlening via een IPT?


Je bent zelfstandige, hebt een vennootschap en overweegt een grote verbouwing aan je gezinswoning of een aankoop van een appartement als tweede verblijf. Het is dan een goed idee om een bulletlening via je IPT (Individuele Pensioentoezegging) te onderschrijven. Bij een bulletlening betaal je enkel de intresten terug en het kapitaal van je krediet betaal je op de eindvervaldag in één keer terug met je IPT. De specialisten van finaid.be helpen je graag verder.

Voordelen

1.Je vennootschap stort regelmatig premies in je IPT. In principe moet je wachten tot je pensioen om het kapitaal op te trekken, maar op die manier profiteer je vervroegd van je IPT.

2.Je geniet privé een belastingvoordeel via de betaalde intresten (binnen het stelsel van de federale gewone intrestaftrek).

3.Jouw vennootschap kan de premies voor je IPT aftrekken als beroepskost (mits naleving van de 80%-regel).

4.Omdat je geen kapitaalsaflossing doet, kan je de middelen die je normaal zou aanwenden om de lening af te betalen gebruiken om te investeren in je onderneming.

5.Je kunt zowel voor je krediet als voor je IPT bij een verzekeraar terecht en hoeft dus niet bij de bank langs te gaan.

6.Deze mogelijkheid geldt voor vastgoed binnen de Europese Economische Ruimte, dus ook voor je vakantiehuis in Frankrijk, Spanje of Italië.

De specialisten van Finaid.be helpen je graag verder. Contacteer ons vandaag nog via 016 63 00 38 en info@finaid.be.

Nog vragen?

Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak.
Je zal ervan versteld staan wat we voor jou kunnen betekenen.