Financieel advies in Kampenhout: Uw partner naar financiële zekerheid

Welkom bij Finaid, uw vertrouwde partner voor professioneel financieel advies in Kampenhout.

Wanneer u denkt aan het renoveren of verbouwen van uw woning, denkt u wellicht ook aan de financiering die daarbij komt kijken. Een verbouwingshypotheek kan dan de ideale oplossing zijn. Bij Finaid begeleiden we u door het gehele proces, zodat u met vertrouwen kunt investeren in uw droomwoning. 

Wat is een verbouwingshypotheek?

 

Een verbouwingshypotheek is een specifieke hypotheekvorm, speciaal ontworpen om de kosten van een renovatie of verbouwing van uw woning te financieren. In plaats van uw spaargeld aan te spreken, stelt deze hypotheek u in staat de benodigde fondsen te lenen, vaak tegen aantrekkelijke voorwaarden en rentetarieven. Deze hypotheek wordt direct gekoppeld aan de woning, waardoor deze niet overdraagbaar is.

aanvullend pensioen voor zelfstandigen zonder vennootschap

Hoe werkt het afsluiten van een verbouwingshypotheek?

Het afsluiten van een verbouwingshypotheek verloopt in principe hetzelfde als het afsluiten van een normale hypotheek. Je moet een aanvraag indienen bij een bank of hypotheekverstrekker. De bank zal je dan vragen om een aantal documenten, zoals een inkomensverklaring, een taxatierapport van je woning en een plan van aanpak voor de verbouwing. 

Het proces begint met een grondige evaluatie van uw financiële situatie en de geschatte kosten van de verbouwing. Vervolgens zullen we samen de verschillende hypotheekopties bekijken die het beste passen bij uw behoeften en budget. Na goedkeuring van de hypotheek, worden de fondsen beschikbaar gesteld, vaak in fasen, afhankelijk van de voortgang van de verbouwing. 

De voordelen van een verbouwingshypotheek

Er zijn een aantal voordelen aan het afsluiten van een verbouwingshypotheek.  

  • Financiële Flexibiliteit: U hoeft niet uw spaargeld aan te spreken, waardoor u financiële ruimte behoudt voor andere uitgaven of investeringen. 
  • Aantrekkelijke Rente: In veel gevallen biedt een verbouwingshypotheek een lagere rente dan andere kredietvormen. 
  • Meerwaarde voor uw Woning: Door te investeren in verbeteringen, verhoogt u vaak de waarde van uw woning op de lange termijn. 
  • Fiscale Voordelen: In België zijn de rente en kosten van een verbouwingshypotheek in veel gevallen fiscaal aftrekbaar. 
duurzame beleggingen
Het team van Kevin De Vleeschouwer legt u haarfijn de extra troeven van beleggen in Luxemburg uit.

Waarom kiezen voor Finaid?

 Bij Finaid staan we voor een unieke combinatie van diepgaande kennis van de Belgische hypotheekmarkt en een persoonlijke benadering. Als onafhankelijke financiële dienstverlener gespecialiseerd in hypotheken, begrijpen we dat elke verbouwing en financiële situatie uniek is. Daarom bieden we op maat gemaakt advies, gericht op het vinden van de ideale verbouwingshypotheek voor u. Onze ervaring in het adviseren over verbouwingen en renovaties, gecombineerd met onze totaalaanpak, zorgt ervoor dat u altijd het beste advies krijgt. We streven naar gemoedsrust en comfort voor onze klanten, en fungeren als uw enige financiële aanspreekpunt.  

Onze ervaren adviseurs helpen u graag verder en beantwoorden al uw vragen over vastgoedfinanciering. Daarnaast kunt u op onze website meer informatie vinden over de verschillende financieringsvormen en onze werkwijze.