Verzekering woning en je zwembad

Schade aan je zwembad kan veel geld kosten. Daarom is het aan te raden om bij de verzekering van je woning de optie zwembad aan te kruisen als je bij een schadegeval niet voor verrassingen wil komen te staan. Voor meer informatie contacteer je de specialisten van Finaid.be.

De zwembadverzekering dekt alle materiële schade (zwembadzeil, liner, technische installaties…), maar ook de vernietiging en diefstal van zwembadmeubilair en reinigingstoestellen. Vergoeding wordt ook voorzien in geval één van de familieleden van de verzekerde of één van zijn gasten het slachtoffer is van een ongeval rond het zwembad. Ten slotte kunnen sommige polissen ook de vervuiling of het plotse en onverwachte leeglopen van het zwembad dekken.

Verzekering stormschade

Een tuin is tegenwoordig veel meer dan wat gras en meubilair. Hippe lounge meubelen, een dure barbecue die op een buitenkeuken lijkt, mooie planten,.. Maar is dat allemaal wel verzekerd tegen stormschade bijvoorbeeld?

In de klassieke ‘woning’ is dit niet verzekerd. Mogelijks bestaat er een beperkte uitbreiding voor een barbecue of tuinmeubilair. Maar wil je echt je mooi aangelegde tuin verzekeren met zo wat alles wat zich op het terrein bevindt, dan is het aangeraden om een bijkomende waarborg ‘tuin’ in je woningverzekering af te sluiten. Een tuinverzekering dekt de schade ten gevolge van natuurrampen zoals brand, bliksem, storm of overstroming én diefstal.  Afhankelijk van de voorwaarden van de maatschappij gaat het hier om schade aan tuinmeubelen, waardevolle planten en bomen, de vijver (vissen inbegrepen), barbecues, gereedschap, verlichting, kerst- of paasdecoratie, zwembaden, enzovoort. Sommige maatschappijen dekken zelfs  de herstelling van schade die uitgebroken vee of everzwijnen aanrichten aan je bloemperk of gazon.

Verzekering gecombineerd

Verschillende verzekeringsmaatschappijen bieden een pakket tuin of zwembad (of gecombineerd) aan. Met verschillende waarborgen en uitsluitingen of beperkingen. Als je een zwembad gebouwd hebt of een tuin aangelegd hebt, raden we je aan om contact op te nemen met ons kantoor. We zoeken dan de beste waarborgen uit en checken of er nog bijkomende extra waarborgen nodig zijn. Zoals de optie gestald voertuig bijvoorbeeld.

De auto die bijvoorbeeld in je garage staat is niet automatisch verzekerd in je woningverzekering. Met de optie ‘gestald’ voertuig is die wel verzekerd, zelfs als het voertuig op de inrit of in de nabije buurt van de woning staat. Bij stormschade kan dit wel belangrijk zijn. Zeker als je geen omniumverzekering hebt.

Verzekering is een vak!

Wil je meer weten over de verschillende bijkomende opties in de woonverzekering, contacteer dan de specialisten van Finaid.be.

verzekering zwembad

Nog vragen?

Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak.
Je zal ervan versteld staan wat we voor jou kunnen betekenen.