duurzame beleggingen

Bulletlening via uw IPT, ontdek dé 7 voordelen

Je bent zelfstandige, hebt een vennootschap en overweegt een grote verbouwing aan je gezinswoning of een aankoop van een appartement als tweede verblijf. Het is dan een goed idee om een bulletlening via uw IPT (Individuele Pensioentoezegging) te onderschrijven. Hieronder ontdek je de 7 voordelen van een bulletlening via uw IPT. Verzilver vandaag nog uw pensioenplan voor later.

Finaid.be geeft je hieronder een handig overzicht van de voordelen van een bulletlening via je IPT:

  1. Bij een bulletlening betaal je enkel de intresten terug en het kapitaal van je krediet betaal je op de eindvervaldag in één keer terug met je IPT.
  2. Je vennootschap stort regelmatig premies in je IPT. In principe moet je wachten tot je pensioen om het kapitaal op te trekken, maar op die manier profiteer je vervroegd van je IPT.
  3. Je geniet privé een belastingvoordeel via de betaalde intresten (binnen het stelsel van de federale gewone intrestaftrek).
  4. Jouw vennootschap kan de premies voor je IPT aftrekken als beroepskost (mits naleving van de 80%-regel).
  5. Omdat je geen kapitaalsaflossing doet, kan je de middelen die je normaal zou aanwenden om de lening af te betalen gebruiken om te investeren in je onderneming.
  6. Je kunt zowel voor je krediet als voor je IPT bij een verzekeraar terecht en hoeft dus niet bij de bank langs te gaan.
  7. Deze mogelijkheid geldt voor vastgoed binnen de Europese Economische Ruimte, dus ook voor je vakantiehuis in Frankrijk, Spanje of Italië.

Wil je meer te weten komen over deze financieel en fiscaal interessante oplossing om je vermogen te optimaliseren? Neem dan vandaag nog contact op met de specialisten van finaid.be via info@finaid.be of 016-63.00.38. Indien gewenst, komt een specialist van finaid.be bij u langs wanneer het u uitkomt. Finaid staat garant voor expertise en een jarenlange ervaring op vlak van vermogensplanning en de regeling van uw successie of erfopvolging.

Nog vragen?

Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak.
Je zal ervan versteld staan wat we voor jou kunnen betekenen.