duurzame beleggingen

Bijna de helft van de jongeren vindt duurzame beleggingen belangrijk

Samen met de volledige financiële sector leveren we de noodzakelijke inspanningen om van de verschillende wetgevingen inzake duurzaamheid een succes te maken. Wat houden die duurzame beleggingen precies in? De specialisten van Finaid.be helpen je graag voort.

Volgens de wetgeving moeten de financiële instellingen, dus ook wij, naar de interesse omtrent duurzaamheid peilen bij elke nieuwe klant of bij de eerstvolgende update van het profiel van de bestaande klant. ​

Het uiteindelijke doel is om beleggings- en verzekeringsproducten te koppelen aan duurzaamheidsvoorkeuren en ervoor te zorgen dat beleggers een beter inzicht krijgen in het aanbod van duurzame producten en instrumenten.

We vragen aan onze klanten of ze al dan niet interesse hebben in duurzame beleggings- en verzekeringsproducten. ​

We zullen hen uitleggen wat deze duurzaamheidsvoorkeuren precies betekenen, maar ook de huidige marktsituatie toelichten en informatie verstrekken over het aanbod van duurzame financiële producten en instrumenten.

Duurzame beleggingen

Als de klant aanduidt interesse te hebben in dergelijke duurzame beleggingsoplossingen dan polsen we, nadat kennis en ervaring, beleggingsdoelstellingen en financiële draagkracht van de klant in kaart werden gebracht, naar de duurzaamheidsvoorkeuren. Dit zal gebeuren aan de hand van een aantal concrete vragen. Die informatie wordt meegenomen in het opstellen van het profiel van de klant en er zal hiermee rekening worden gehouden in het advies voor een bepaald product.

Bijna helft van jongeren

Het zorgt ervoor dat de aangeboden producten beter aansluiten bij de persoonlijke verwachtingen en overtuigingen van klanten inzake duurzaamheid. Deze verwachtingen en overtuigingen kunnen immers van klant tot klant verschillen en we stellen daarbij vast dat de duurzaamheid van een belegging door de klanten steeds als belangrijker worden geacht. Uit een recente IndiVille studie in opdracht van Febelfin blijkt dat voor 1 op de 3 Belgen (28%) duurzaamheid primeert bij een belegging. Jongere beleggers hechten zelfs meer belang aan duurzaamheid (48%) dan aan het rendement (38%).

Wil je meer info over duurzame beleggingen, neem contact op met ons kantoor.

Nog vragen?

Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak.
Je zal ervan versteld staan wat we voor jou kunnen betekenen.