Wat is successieplanning nou eigenlijk?

Successieplanning is een essentiële stap om de toekomst van uw vermogen en de financiële situatie van uw dierbaren veilig te stellen. Het is een strategische aanpak om uw erfenis op een efficiënte en fiscaal gunstige manier te regelen. Bij Finaid staan we voor u klaar om u te begeleiden bij dit complexe proces en u te voorzien van deskundig advies op maat.

Successieplanning omvat verschillende aspecten, waaronder het opstellen van een testament, schenkingen, huwelijkscontracten, levensverzekeringen en het optimaliseren van uw vermogen om erfbelasting te minimaliseren. Finaid biedt een totaalaanpak om al deze facetten zorgvuldig te regelen.

vermogensplanning

Wanneer kiezen voor successieplanning?

Successieplanning is een belangrijk vraagstuk voor velen, ongeacht de fase van het leven waarin u zich bevindt. Het is verstandig om zo vroeg mogelijk met successieplanning te beginnen.

 

Of u nu een modaal inkomen heeft of tot de vermogende klasse behoort, successieplanning is relevant voor iedereen die zekerheid wil creëren voor de toekomst. Bij Finaid helpen we u graag om tijdig en doordacht aan de slag te gaan met uw successieplanning, ongeacht uw financiële situatie.

Wilt u graag eerst uw vermogen optimaliseren door pensioenplanning? Dan kunnen wij u hier ook bij helpen.

Waarom is successieplanning belangrijk?

Successieplanning is van vitaal belang om ervoor te zorgen dat uw nalatenschap volgens uw wensen wordt verdeeld en om erfbelasting te optimaliseren. Door de juiste stappen te nemen, beschermt u uw dierbaren tegen hoge successierechten en onnodige fiscale lasten. Het zorgt ervoor dat uw vermogen in goede handen terechtkomt en dat uw nabestaanden financieel comfort en zekerheid behouden.

Is successieplanning ook belangrijk voor nabestaanden of moet ik dit in mijn erfenis regelen?

Successieplanning is niet alleen belangrijk voor u, maar ook voor uw nabestaanden. Door uw erfenis goed te plannen, voorkomt u dat uw dierbaren na uw overlijden voor onverwachte financiële uitdagingen komen te staan. U kunt vooraf al veel beslissingen vast laten stellen over hoe u het vermogen wilt verdelen, wat een last van de schouders van uw nabestaanden kan nemen

.

Het team van Kevin De Vleeschouwer legt u haarfijn de extra troeven van beleggen in Luxemburg uit.

Waarom kies ik voor successieplanning?

Als u succesvol uw vermogen heeft opgebouwd, is het van groot belang om deze opgebouwde welvaart zorgvuldig te plannen voor de toekomst. Successieplanning biedt u de kans om uw financiële nalatenschap in eigen handen te houden, maar ook om u te laten beslissen wie wat erft. Hiermee waarborgt u uw visie op de toekomst en voorkomt u onenigheid binnen de familie.

Tips voor successieplanning

  • Begin op tijd: hoe eerder u begint, hoe meer opties u heeft;
  • Betrek uw naasten: Praat over uw plannen en betrek uw naasten/dierbaren bij het proces. Zo voorkomt u mogelijke conflicten later.
  • Laat u adviseren: Successieplanning kan complex zijn, dus laat u adviseren door deskundige en ervaren professionals.
  • Houd uw plannen up-to-date: Veranderingen in uw persoonlijke situatie of de wetgeving kunnen invloed hebben op uw plannen. Zorg ervoor dat uw successieplanning altijd actueel is. Hier kunnen wij u bij helpen.

Wij helpen u graag verder

Om u te helpen met successieplanning helpen wij u graag verder. Neem voor vragen, meer informatie of advies contact met ons op. Onze adviseurs zullen dan contact met u opnemen om u te helpen. Wij denken graag met u mee en kijken samen naar passend advies.